diumenge, 10 de novembre del 2019

CLUB DE LECTURA: ACTIVITATS OCTUBRE



25 d’octubre 

El mes d’octubre el club de lectura hem començat el nou curs, i el dia 25 ens vam trobar per comentar la novel.la “Un viejo que leia novelas de amor”, L’autor, Luís Sepulveda, periodista i cineasta xilè la va escriure el 1988. El llibre ha estat tot un èxit, traduït a 60 idiomes, també es va portar al cinema i va rebre el premi Tigre Juan, 1989.

La novel·la es una reflexió i defensa de la natura, concretament  la Selva Amazònica i als seus pobladors natius, els indis Shuar, així com una critica a la prepotència dels colonitzadors, buscadors d’or, caçadors ..  i depredador sense respecte. També és una sàtira al sistema i als poders... I com a mestre literat que és, l’autor,  te l’habilitat de  lligar  la història amb el seu protagonista, Antonio José Boliívar Proaño llegint novel.les d’amor “de l’amor veritable, del que fa sofrir”. Un relat de poques pàgines que descriu quelcom més que una gran aventura... Us el recomanem i us animem a inscriure-us a l’activitat!!!.

El dia 29 de novembre ens retrobarem per exprimir “Pan de limon con semillas de amapola” de Crtistina Campos.

 Dia 6 d'octubre


Continuant amb les celebracions de l’any Teresa Pàmies, algunes participants del nostre club de lectura, el dia 6 d’octubre,  vam assistir  a Balaguer a la representació teatral “La llibertat irrenunciable. Viure i escriure”, Teresa Pàmies. Una mirada artística a una vida apassionant. Quatre actors, dos músics i cinc cantants caminant per la seva vida i la seva obra. Producció de BADA-PAS Iniciatives culturals, sota la direcció d’Enric Arquinbau, Aquesta va ser l’activitat central de l’homenatge de la Paeria de Balaguer a Teresa Pàmies en motiu del centenari del seu naixement.

   Representació que l’ajuntament i la biblioteca de Balaguer van obsequiar a tots els clubs de lectura que havíem llegit a Pàmies.

Va ser un acte fidel en retratar a la protagonista en la seva personalitat social i personal, compromesa amb el seu temps i amb els valors republicans d’igualtat, llibertat i justícia.  Una estona emotiva i plaent!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada